Informatieavonden Transitiontowns 23 & 30 september

Molli Chaoot, van Ostadestraat 55 hs, Amsterdam

Door klimaat verandering en het aankomende tekort aan olie zal het leven drastisch gaan veranderen. Regeringen en bedrijven lijken niet in staat dit probleem aan te pakken. Transitiontowns zijn een reactie op die onmacht. Ontstaan in Engeland, waar gemeenschappen zijn begonnen zichzelf te organiseren om meer crisisbestendig te worden, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen af te bouwen en op een duurzame en zelfvoorzienende manier te gaan leven.

Dinsdag 23 september 20.00 infoavond. Transitiontowns deel 1.
In deze eerste infoavond het waarom: Binnen vijf jaar zal de wereldwijde olieproductie achteruit gaan, en daardoor zijn we nu al in een permanente oliecrisis beland. Wat is peak oil, wat zijn de oorzaken hiervan, waarom kan duurzame energie het gat niet vullen en vooral wat zullen de gevolgen daarvan zijn voor jou dagelijkse leven. We zullen onder andere de documentaire Crude Impact laten zien.


Dinsdag 30 september 20.00 infoavond Transitiontowns deel 2.
Na de inleiding over de komende klimaatcrisis en het stijgen van de olieprijs nu het idee achter de Transitiontowns: de stad moet zich voorbereiden op een situatie waarin de klimaatcrisis een feit is, de olie onbetaalbaar en de economie stokt. Dus een manier van samenleven bedenken waardoor je niet meer afhankelijk bent van olie. Ook in Nederland willen mensen met dit idee aan de slag. Op deze avond uitleg over wat transitiontowns zijn, en hoe mensen dat hier willen gaan aanpakken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: