Afvalrecycling gecriminaliseerd!

Gisteren werden na een productieve dag op het swomp (aarde storten, tuinen bouwen etc) aan het einde van de dag vier personen gearresteerd toen zij met kruiwagens gerecycelde (en meerendeels kapotte) stenen uit een afval container in de straat haalden. Ook rond het lappersfort worden recyclaars geregeld opgepakt.

De stenen hadden mooie omrandingen voor tuintjes kunnen zijn, nu gaan ze naar de dump. Zijn in deze tijden van gigantiese ecologische rampen de mensen die wel goed bezig zijn vervolgbaar?

25 januari werd een kameraad uit ekologiese vrijstaat lapperfort (een bosbezetting ter bescherming van een bos bij brugge, belgie) gearresteerd omdat hij voedsel uit een coontainer bij een supermarkt haalde. Dit voedsel was weggegooid omdat het de uiterste verkoopdatum, dus niet de houdbaarheidsdatum, was verstreken. Onze 4 swomp kameraden werden dezelfde dag nog  vrijgelaten maar de gearresteerde lappersforter zit nog steeds vast het is onduidelijk wat er met hetm gebeurt of zal gebeuren. Er gaat een call out om op 4 maart 14.00 bij station brugge te verzamelen voor een lawaaidemo
meer info @

http://indymedia.nl/nl/2009/03/57933.shtml

Advertisements

1 Comment

  1. Sandra said,

    March 8, 2009 at 4:08 pm

    Laat me weten wanneer jullie weer gaan verzamelen!Polities doen echt niets, alleen boetes uitdelen en mensen dwars zitten..
    Ze moeten echt een beetje nadenken en zelf beslissen wat goed of fout is..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: