Den Bosch swompt ook!

gglogoIn den bos heeft een groep guerrilla gardeners met een caravan een giganties leegstaand terrein geswompt. Ondanks dat er niet in de caravan gewoond zal worden is dit ook gewoon een slimme woonwagen op een mooi plekje. Wij sluiten dan ook vrijstaat landjepik in ons netwerk van wederzijds erkende vrijstaten. Met zn tienen reisden we dan ook af om mee te helpen.

De actie was een typisch buurt guerrilla gardening actie. Een al jaren leegstaand terrein, waar ze yuppenflats willen bouwen, word door de buurt weer (nuttig) in gebruik genomen, en tegelijkertijd word een statement tegen de gentrificatie (yuppieficatie) van de buurt gemaakt. (in deze gezellige wijk in amsterdamse school, waar de bewoners nog sociale huur betalen willen ze de boel renoveren tot luxe appartementen)
. Behalve goeie aandacht van de pers ook veel buurtopkomst, paar kids hadden hun eigen tuintje gebouwd. Er zijn een aantal tuinen aangelegd doo de boel flink om te spitten en te mixen met compost. De omvang van het terrein maakt een hoop mogelijk (onze swomp hartjes gingen er harder van bonzen) maar het is ook een flinke klus. veel aarde en compost is daar nodig. iedereen is van harte welkom om aan het tuinieren te slaan daar.

zie landjepik.org

bild0117

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: