Guerrilla Gardening Den Haag!

ggdh

In den haag is afgelopen vrijdag een stuk braakliggend terrein in een dag omgetoverd tot buurttuin, ook daar is men geinspireerd door permacultuur.

Persbericht 15 april 2009

Guerilla Gardening Den Haag 2009

Afgelopen Goede Vrijdag is een enthousiaste groep van tientallen mensen aan de slag gegaan om een braakliggend stuk grond aan de rand van het centrum om te toveren tot een buurttuin. Het stuk grond dat al meer dan 2 jaar leegstaat, ligt aan de gracht van de Houtzagerssingel. De plek is omgedoopt tot ‘Buurttuin de Miefabriek’, omdat hier jarenlang een Chinese miefabriek heeft gestaan.

Het concept achter De Buurttuin is simpel: op een stuk grond in de stad waar niets gebeurt met een groep mensen een tuin aanleggen voor iedereen van iedereen. Op deze plek kan de buurt genieten, proeven van gewassen, van elkaar leren en ontspannen. Op deze wijze wordt er duidelijk hoe makkelijk het is om op korte termijn een tuin aan te leggen waar je zelfs ook nog eetbare gewassen kunt telen, midden in de stad!

In een dag is het braakliggende terrein van niets omgebouwd tot een prachtige, inspirerende plek, waar jong en oud kan genieten van stukje groen in de stad. De gewassen die in de tuin staan zijn voor het grootste deel verzameld uit tuinen van huizen die binnenkort gesloopt gaan worden. Op deze manier krijgen ze een tweede leven!

Hopelijk kan de tuin en nog eventjes blijven liggen; de bouw van de beoogde 4 moderne grachtenpanden is al meerdere keren uitgesteld. Echter klinkt het nieuws dat ze nu echt snel gaan beginnen. De bouwplannen willen de makers van de buurttuin niet in de weg liggen, dus zullen zij de tuin naar een ander braakliggend stuk grond verhuizen zodra de bouw er gaat beginnen.

De tuin is voor iedereen, van iedereen en daarmee ook ieders verantwoordelijkheid. Overdag kan in principe iedereen van de tuin gebruik maken, mits op een verantwoorde manier. Elke zaterdag zijn er op de tuin mensen aanwezig om vragen te beantwoorden en zullen er ook regelmatig activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud. Voor meer informatie kijk op www.bewust.org/debuurttuin of mail naar debuurttuin@gmail.com.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: