Groot Zaaifeest deze zondag!

De afstand tussen boer en eter is giganties, soms zelfs de halve wereld. Om die afstand kleiner te maken zijn er tal van mogelijkheden zoals groente abonnementen, community supported agricultre (pergola), tot boerderijen die werken met arbeid van afnemers.

Voor de productie van duurzame, biologische producten is bovendien weer meer menskracht nodig. Vroeger waren er tal van momenten in het jaar dat een gemeenschap de boeren hielpen. Dit ging gepaard met zaai, ploeg en oogstfeesten. Ook swomp biedt je de kans om betrokken te raken bij het telen van je eigen eten.

Deze zondag een groot zaaifeest, kom langs en steek je handen uit de mouwen. Achteraf wordt er samen gegeten (met mooi weer barbeque) en is er kans om de net uitgebrachte nederlandse docu over permacultuur te kijken.

Op swomp is het mogelijk je in meer of mindere mate te betrekken bij groenteteelt. Je eigen tuin of gewoon zo af en toe helpen wieden of zaaien, workshops volgen of geven grijp je kans deze zomer. Ook bij het opeten van de groenten hier is regelmatig hulp nodig.

Deze zondag vanaf 12 uur op swomp zaaifeest.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: