KLimaat Aktie Kamp 2009

Volgende week vindt ergens in belgie het belgisch-nederlands klimaat aktie kamp plaats. Behalve demonstraties kun je mensen ontmoeten die bezig zijn met een betere wereld en van alles leren over kliaatverandering en alternatieven voonze huidige weeldverwoestende manier van leven

Op 30 november 2009 komen regeringen van over de hele wereld in Kopenhagen bijeen voor de vijftiende VN klimaatconferentie (COP-15). Het wordt de grootste top over klimaatswijziging ooit. Nochtans brachten vorige bijeenkomsten niets dan business as usual.

Om te protesteren tegen de huidige gang van zaken, tegen de illusoire oplossingen die vandaag worden voorgesteld door regeringen en bedrijven, en vooral om een halt toe te roepen aan het gebruik van steenkool als energiebron, vindt deze zomer het eerste Belgisch-Nederlandse klimaatactiekamp plaats. In navolging van de Britse en Duitse klimaatkampen staat dit kamp voor een week van vorming, directe actie, ontmoeting en uitwisseling. We pogen het kamp zo koolstofneutraal als mogelijk te organiseren. Op die manier trachten we bij te dragen aan de opbouw van een klimaatbeweging die de klimaatcrisis bij de wortels aanpakt.

Kom naar het kamp, een plaats voor iedereen die genoeg heeft van greenwashing door bedrijven en lege regeringsretoriek, voor iedereen die bezorgd is dat de kleine stappen die nu worden gezet niet voldoende zijn om het probleem aan te pakken op de schaal die nodig is, voor iedereen die denkt dat het huidige klimaatbeleid de ongelijkheid en onrechtvaardigheid enkel dreigt te vergroten, en voor iedereen die bezorgd is over onze toekomst, en er iets aan wil doen. Het is een plaats voor iedereen die geïnteresseerd is, voor iedereen die bij wil leren, voor iedereen die rond de klimaatkwestie actief is of graag in de toekomst actief wil worden.

Wanneer:  3 augustus, 10u (of voor mensen die willen helpen opbouwen: 2 augustus, 21u)

Waar: Antwerpen-Luchtbal station

Vanaf het station worden bussen voorzien naar de kampplaats.

Op 7 augustus is er een massale directe actie tegen de bouw van meer elektriciteitscentrales op basis van steenkool, de meest vervuilende energiebron. Kom naar het kamp, en help ons steenkool terug te steken waar het hoort: onder de grond! Er is geen tijd te verliezen.

Wij zijn klaar voor de actie,

nu is het aan jullie!

Tot op 3 augustus, om 10u

aan het station van Antwerpen-Luchtbal!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: